Om mig

Jeg hedder Mikaela Sindesen, er 35 år og bor sammen med min datter Sara på 15 år.

 

 

I 2009 blev jeg indlagt på psykiatrisk afdeling med en svær depression, efter en lang periode hvor jeg troede jeg skulle arbejde mig ud af stress. Jeg var dengang overbevist om at jeg ikke var sådan en "type" der fik depression. Idag ved jeg, at det kan ramme alle.

 

2009 blev skelsættende, det blev mit første møde med psykiatrien og kommunen. Min oplevelse var at gå fra, at være Mikaela med en stilling der var værd at sætte på visitkortet og en årsløn, der var værd at skrive hjem om. Til at være en patient, hvis ord man ikke helt tog for gode vare, for jeg var jo psykisk syg. Det blev kun værre af i 2010, for der fik jeg diagnosen Bipolar affektiv lidelse og blev mødt med en prognose der sagde førtidspension, jeg var 28 år og mildest talt i chok. Mit liv havde i flere år drejet som om at skabe en karriere, jeg ville ikke have førtidspension.

 

2010 blev også året hvor jeg mødte en sygeplejerske der sagde, "du kan komme til at leve, helt almindeligt". Vi vælger selv hvem vi tror på, jeg troede på hende og besluttede at gøre alt hvad der skulle til, for at blive rask.

 

 

I Juni 2017 afsluttede jeg uddannelsen som Socialrådgiver og arbejder som Projektkonsulent i Peer-Netværket Danmark. I min fritid sidder jeg i bestyrelsen i DepressionsForeningen, herudover går en del tid med at hjælpe udsatte unge og voksne med at finde rundt i det kommunale system, dette gør jeg dels frivilligt og som hyret konsulent.

Jeg har siden 2009, lært mig selv at kende på ny, jeg ved at jeg indeholder uanede kræfter. Jeg skal blot passe på mig selv og vælge ting til, som stemmer overens med mine værdier.

 

Diagnoser kan være et godt redskab, når man er meget syg, men derudover kan vi ikke bruge dem til noget. Hvis vi vil være mentalt sunde, skal vi lære os selv at kende, altså mennesket inde bag facaden og de krav vi stiller til os selv.

 

Jeg har været der, hvor det eneste jeg ønskede vat at dø. Jeg ville ikke have været oplevelsen foruden, for den har lært mig at se det positive i alt. Jeg har lært at i hver eneste oplevelse er der læring, at alle nedture gør os stærke og at alle mennesker gør det bedste de kan, med de ressourcer de har.

 

Mine grundsætninger i livet:

 

Fokuser på det positive

 

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

 

Der er en mening med alt.

 

Alle gør det bedste de kan.

Lidt om mig.....

 

Psykisk syg eller bare et menneske....

Alle tekster og billeder© Mikaela Sindesen 2013